Why?

Image

Waarom geef ik zo graag een schildersworkshop aan teams?

Om teamleden weer eens te laten stilstaan bij wat ze belangrijk vinden, uit hun denken te gaan, zich te verplaatsen in de ander, zonder oordeel, door gewoon te luisteren en de dialoog aan te gaan met elkaar. Door naar iets te kijken en dan vervolgens vanuit een andere optiek weer naar hetzelfde te kijken. Wedden dat het dan veranderd? Terwijl dat iets nog steeds hetzelfde is! Onze kijk op de wereld maakt onze waarheid. Ieders waarheid is anders. Niet alleen naar jezelf luisteren, maar ook naar de ander.

Ik kon mij altijd snel irriteren aan anderen. Omdat ze anders dachten. Dan wilde ik snel scoren en dan begon die andere te zeuren dat er nog een 2e lezer moest komen. Dan dacht ik, wat een gedoe en waarom doe je zo moeilijk. Gecombineerd met de non verbale communicatie van boosheid kwam dat de arbeidsrelatie niet echt ten goede. Nu zou ik dat anders aanpakken. En juist het gesprek ingaan. Waarom vindt je dat belangrijk, hoe verschillen wij daarin en hoe kunnen we elkaar juist versterken? Echt interessant heb ik gemerkt. Daarom werk ik ook graag met Identity Compass , omdat deze zo’n goed en gedetailleerd beeld geeft van denkvoorkeuren van mensen en wanneer zij in hun flow zitten. En wanneer juist niet! Zo kun je veel beter en fijner met elkaar communiceren.

Kortom; In plaats van dat ik iets niet zag zitten, ik had namelijk eerst een enorme hekel aan schilderen, heeft dit zich juist gevormd tot een kleurrijk palet aan kansen en mogelijkheden en het ver(f)kennen van nieuwe wegen. Het heeft mijn leven verrijkt. Het heeft het vlammetje, dat ik blijkbaar altijd al had, laten branden. En dat geeft een heerlijk warm gevoel dat ik graag deel en verder laat branden.

Meer weten? Neem contact met me op!